miercuri, 16 martie 2016

Cum sa economisiti cu piscina

Exista o sursa mare de consum in curtea dumnevoastra din spate – se numeste piscina. Chiar daca Consiliul Mondial al Apei nu va cere sa inlocuiti acea mare groapa cu o gradina de legume, exista totusi cateva modalitati prin care puteti conserva apa pe care o utilizati. In primul rand, va trebui sa incepeti prin a invata mai multe despre functionarea unei piscine.


Inspectie video in conducte




Va sfatuim sa va cumparati o covertura pentru piscina. Fara aceasta, mai mult de jumatate din apa din piscina se poate evapora in decurs de un an (ceea ce inseamna aproximativ 7000 de litri). Folosind o covertura speciala, puteti reduce evaporarea cu 90-95%. Printre alte avantaje ale cuverturii, se numara urmatoarele: nu veti mai fi nevoiti sa folositi atat de multe produse chimice, va fi ferit bazinul de frunze, crengi si alte deseuri aduse de vant, conserva caldura.


Verificati sa nu existe scurgeri din piscina. Aici va trebui verificat atat bazinul, sa nu fie fisurat, dar si pompa si toate tevile. Puteti chiar chema pe cineva sa faca o inspectie video in conducte, pentru a vedea daca sunt in stare buna de functionare.


Cea mai buna metoda de conservare a apei ar fi sa nu mai consumati atat de multa. Puteti incepe acest lucru prin micsorarea nivelului apei. De asemenea, descurajati persoanele sa se arunce in apa si sa faca risipa.


Daca piscina este cu incalzire, puteti sa scadeti temperatura putin, pentru a mai economisi. Mai ales vara, nu este recomandat sa folositi optiunea de incalzire, deoarece soarele isi face treaba la fel de bine.


Multi proprietari de piscine prefera sa inceapa fiecare nou sezon cu un bazin curatat si apa proaspata. Insa in cazul in care piscina a fost intretinuta corespunzator, probabil nu va fi necesar sa o goliti complet la fel de des precum credeati ca trebuie. Multi experit spun ca un bazin ar trebui drenat complet numai la perioade de 3-7 ani.


Nu uitati sa va monitorizati facturile la apa si la utilitati, iar in cazul in care observati schimbari bruste in cheltuielile lunare, verificati sa nu fie ceva in neregula cu bazinul.


De asemenea, daca aveti nevoie de reparatii beton la bazin sau de impermeabilizarea acestuia, puteti apela la expertii de la www.bio-tech.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu